2012-10-10 13:12:29• hírek • Szatmár.ro

Egymillió csillag - péntek este 18 órától

Október 12-én pénteken este 18 órakor negyedik alkalommal kerül megrendezésre az „Egymillió Csillag" szolidaritási akció. Az esemény Románia szerte több városban kerül megrendezésre ugyanabban az időpontban.

Az esemény célja a Házi Beteggondozó Központok munkájának támogatása. A központok által biztosított szolgáltatások a következőek: egészségügyi ellátás, betegek felügyelete és kezelése, az ágy és a beteg higiéniájának biztosítása, táplálkozási tanácsok, mozgás gyakorlatok, háztartásbeli segítség, gyógyszerek beszerzése, hivatalos okiratok kezelése, informálás az ellátottak jogairól és lehetőségeiről, a hozzátartozók felkészítése a beteggondozási technikákra, egészségügyi tanácsadás, gyógyászati segédeszközök biztosítása.

A hozzátartozóknak az ápolási folyamatba történő bevonása, támogatása és felkészítése nagyban hozzájárul ahhoz, hogy a betegek otthoni környezetben, gyorsabban felépüljenek. A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet úgy gondolja, hogy minden embernek biztosítani kell a méltóságteljes életet minden betegség és fájdalom ellenére.

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet idén 3 helyszínen rendezi meg az akciót:
- Szatmárnémetiben a Coposu sétányon
- Nagykárolyban a Román Katona Emlékművénél
- Máramarosszigeten a Curtea Veche étterem teraszán

A Szatmári Egyházmegyei Caritas Szervezet 9 Házi Beteggondozó Központja 14 településen biztosítja szolgáltatásait, évente több mint 900 időst, beteget lát el.

Sok ember életét segítik a beteggondozók

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: